آموزش فرمت کردن فلش یا هارد با دستور CMD
آموزش فرمت کردن فلش یا هارد با دستور CMD
فرمت کردن فلش یا هارد با CMD بسیار ساده است، در این مقاله روش فرمت کردن فلش مموری USB و هارد دیسک با دستورات Command Prompt را به صورت تصویری و عکس به شما آموزش می دهیم همراه .فرمت کردن فلش و هارد با دستور CMD زمانی مورد نیاز میشود که به هر دلیل درایو فلش را نمی بینید یا فرمت دستی نمی توانید بکنید این مشکل مثلا زمانی ایجاد می شود که فلش خود را بوت کرده اید برای انجام کاری مثل ویندوز نصب کردن یا جیلبریک کردن گوشی یا روت کردن اندروید
احتمالا می دانید هر نوع Format یک درایور منجر به این می شود که هر گونه اطلاعاتی که در آن وجود داشته باشد، به طور کامل پاک خواهد شد. پس مهم است که قبل از اینکه بخواهید به فرمت کردن یک درایو بپردازید، حتما اگر اطلاعات مهم آن درایو یک کپی در جای دیگری داشته باشید. زمان فرمت کردن یک فلش درایو USB بسته به ظرفیت و حجم اطلاعاتی که در آن ذخیره شده، به طول خواهد انجامید.
خب، حالا به سراغ کار می رویم، در ابتدا باید Command Prompt را به صورت Run as administrator اجرا کنید.
پس اجرای Command Prompt، فرمان diskpart را در آن تایپ کرده و Enter کنید. دقت کنید کنید که پس از وارد کردن این دستور و Enter زدن شکل Prompt به طور خودکار عوض می شود.
حالا کاری که باید کنید، دستور list disk را وارد کنید تا لیستی از درایوهای موجود در سیستم تان را نمایش دهد، حتما اطمینان حاصل کنید که فلش درایو USB را به سیستم متصل کرده باشید.
حالا بررسی کنید که کدام شماره، مربوط به فلش درایو USB شما است، مثلا در اینجا شماره 2 فلش درایو USB است. پس باید دستور select disk 2 را وارد کنیم. شما باید شماره دیسک مربوط به فلش USB خودتان را از لیست شناسایی کرده و آن را وارد کنید.
حالا باید دستور clean را تایپ کرده و منتظر بمانید و هر آنچیزی که در درایو باشد حذف خواهد شد. دوستان اگر از این دستور برای درایو یا دیسکی استفاده کنید، هر پارتیشن یا Volume ای که در آن دیسک وجود داشته باشد، کاملا Delete خواهد شد. همین یک کلمه در Diskpart به طور کامل تمام پارتیشن های یک دیسک را حذف کرده و دیسک را خام می کند. در اینجا هم فلش درایو USB را کاملا خام می کند.
پس از اینکه پیغام Succeeded in cleaning the disk را در خط پایین این دستور دید، یعنی اطلاعات فلش به طور کامل حذف شده است. حالا دستور create partition primary را وارد کرده و Enter کنید:
پس از اینکه diskpart، پارتیشن مشخص شده را با موفقیت ایجاد کرد، فرمت format fs=ntfs را تایپ کرده و enter را فشار دهید.
دوستان این فرآیند ممکن است دقایقی به طول بیانجامد که زمان آن بسته به ظرفیت فلش درایو USB شما دارد(برای بنده، در فرمت کردن یک فلش 16 گیگابایتی با این دستور چیزی حدود 30 الی 40 دقیقه زمان صرف شد). چرا که به صورت فرمت معمولی اینکار انجام خواهد شد نه بصورت Quick format. اگر می خواهید که این فرمت سرعتر انجام شود، به جای دستور format fs=ntfs، از دستور format fs=ntfs quick استفاده کنید.
حالا باید به این پارتیشن که ابتدا ایجاد کردید و سپس آن را با فایل سیستم مورد نظر فرمت کردید، یک Drive letter یا حرف درایو تخصیص دهید، مثل همان حروفی که مثلا درایو C یا درایو D دارند.بدین منظور دستور assign را وارد کرده و enter کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش فعال کردن کانال اینستاگرام
قابلیت بوست تلگرام | boost |استوری در کانال
فرق قالب های اختصاصی با قالب آماده در وردپرس
آموزش طراحی صفحه محصول سفارشی
آموزش ویدئویی گرفتن فول بکآپ از سایت | فول بکآپ از طریق سی پنل
آموزش بکاپ گیری از وردپرس | ساخت بسته نصبی آسان
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مدل و برند این فلش دیسک بنفش که تو تصویرِ چیه؟