انتخاب دامنه مناسب
دامین، برند شما در فضای مجازی است. شما در اینترنت با نام دامین خود شناخته خواهید شد و هر بازدیدکننده با استفاده از نام دامین شما می تواند وب سایت شما را مشاهده کند. شما برای استفاده از نام دامین دلخواه خود می بایست ابتدا آنرا برای مدت مشخصی ثبت کنید. پس از اینکه دامین به نام شما ثبت شد، در طول مدت دوره ثبت، امکان استفاده از آن تنها برای شما امکان پذیر است
دامنه چیست؟
یک Url یا همان آدرسی که در بالای مرورگرتان می بینید، از چند بخش تشکیل شده است:
دات کام بخرید
- • پسوند .com برای سایتهای تجاری و عمومی
• پسوند .net برای شبکهها
• پسوند .org برای سازمانها و ارگانها
• پسوند .info بانک های اطلاعاتی
• پسوند .name نام شخص
• پسوند .mobi برای موبایل و دستگاههای همراه
• پسوند .biz تجارت
• پسوند .travel مسافرت
• پسوند .gov.ir برای سایتهای دولتی ایرانی
• پسوند .ac.irبرای دانشگاه های ایرانی
• پسوند .co.ir برای شرکت های ایرانی
نوشتن و تایپ کردن آسان نام دامنه
اگر نام دامنه به دلیل املایی یا طولانی بودن و سخت بودن آن نیاز به توجه زیادی برای نوشتن داشته باشد شما احتمالا بخش زیادی از ارزش نام تجاری خود یا بازاریابی را از دست می دهید.اگر شما از اصطلاحات عامیانه مثل u بجای you و یا کلماتی که چندین املا دارند مانند (xpress یا express) استفاده کنید، پیداکردن سایت برای مشتریان سخت تر خواهد شد
به خاطر سپردن آسان نام دامنه
میلیون ها نام دامنه در اینترنت ثبت شده است، بنابراین داشتن domain name جذاب و بیادماندنی برای وبسایت ضروری است. همیشه اسم دامنه را طوری انتخاب کنید که در ذهن به خاطر سپرده شود. هنگامی که شما وب سایتی با ترافیک بالا داشته باشید هیچ وقت نمی خواهید که اسم وب سایت شما قابل حفظ کردن نباشد و بازدید کننده نتواند وب سایت شما را به شخص دیگری معرفی کند.
بعد از انتخاب نام، دامنه خود را سایت های بررسی موجود بودن دامنه مانند who.is و برای دامنه های .ir در سایت ایرنیک چک کنید. بهترین حالت این است که شما دامنه ای را انتخاب کنید که هم پسوند .ir و هم پسوند .com ان موجود باشد. اگر دامنه مورد نظر شما قبلا به ثبت رسیده بود می توانید دیگر نام های پیشنهادی خود را بررسی کرده و نامی دیگر انتخاب کنید و یا اینکه دامنه خود را با پسوندهای دیگر ثبت نمایید. برای آشنایی با دیگر پسوندهای دامنه اینجا کلیک کنید.
قبل از ثبت دامنه چک کنید که برند یا شرکتی با نام مشابه شما ثبت نشده باشد. اگر شرکتی با نام مورد نظر شما ثبت شده باشد آن شرکت می تواند دامنه مورد نظر را با مراجعه به مراجع قانونی مسدود و یا به اختیار خود در آورد، حتی اگر شما بیش از ده سال با آن دامنه فعالیت داشته باشید. این مسئله هم برای دامنه های داخلی و هم دامنه های بین المللی صادق است.
انتخاب نام دامنه کوتاه
نام دامنه خود را کوتاه و مختصر وارد کنید تا بتوانید هرچه سریعتر آن را در ذهن مشتری جا کنید
کوتاه بودن دامنه هم نشق موئری در به خاطر سپردن آن خواهد داشت. یک دامنه کوتاه دامنه بهتری است، چون بهتر به خاطر سپرده می شود اما سعی کنید همیشه به خاطر کوتاه بودن یک دامنه اقدام به خرید آن نکنید
اسم های سخت و دشوار باعث افت ترافیک سایت شما خواهد شد. برای دامین خود از یک اسم آسان و قابل درک استفاده کنید. نمونه بسیار بارز این مورد، کسب و کار اینترنتی اسنپ و تپسی است که با انتخاب یک اسم و دامین مناسب توانستند به خوبی در دل بازار جای پیدا کنند.
خط فاصله
طبق آمار گرفته شده از کاربران اینترنت در دنیا، بیش از ۲۰ درصد افرادی که با اینترنت کار می کنند نمی توانند از – یا همان خط فاصله در کیبورد خودشان استفاده کنند. یعنی این ۲۰ درصد حتی نمی دانند چطور خط فاصله را تایپ کنند. پس عملا شما نمی توانید سایتتان را به ۲۰ درصد افراد دنیا نشان دهید.
راحتی تلفظ و نوشتن
شاید بپرسید اصلا چرا همچین چیزی مهم است؟ دیگران که فقط قرار است یا آن را تایپ کنند یا روی آن کلیک کنند. درواقع اینجا یک مسأله روانشناختی وجود و آن اصلِ «آسانی پردازش» است. انسانها معمولا با چیزهایی که راحت به زبان آورده میشوند و میتوانند به آن فکر کنند بهتر ارتباط برقرار میکنند و بخاطر میسپرند. این قاعده در ذهن ما شامل تلفظ کردن میشود. دامنه شما به هر زبانی و برای هر گروهی از افراد که باشد باید بتوانند آن را براحتی تلفظ کنند و وقتی آن را به کسی میگویید کاملا متوجه آن بشود.
خلق یک کلمه جدید
یکی از جالب ترین روشهای ساخت نام اینست که کلمات جدیدی خلق کنید که معنای خاصی نداشته باشند ولی در ذهن مخاطبتان ماندگار شوند. از معروف ترین مثالهای این روش میتوان به : اسنپ، بامیلو، Google، Twitter اشاره کرد.
برای ثبت سایر دامنه ها به شرکت های معتبری که سابقه فعالیت و مشتریان زیادی دارند، مراجعه کنید.
وجود داشتن نام مورد نظر در شبکه های اجتماعی را بررسی نمایید.
یک دامنه .ir به خاطر سئوی لوکال و یک یا چند دامنه بین المللی برای سرویس هایی که در داخل ایران تحریم هستند مثل گوگل ادووردز یا سیستم ایمیل مارکتینگ ثبت نمایید.
سعی کنید دامنه خود را چند ساله ثبت کنید. با این کار گوگل شما را برندی پایدار در نظر گرفته و امتیازی مثبت برای سئوی سایتتان ثبت می شود.
• Meaningful: از کلمات کلیدی با مفهوم در نام دامنه استفاده کنید، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت وب سایت شما همواره باعث می شود در موتور های جستجو خیلی سریع تر از رقیبان خود سبقت بگیرید.
• Unique: حتما قبل از ثبت بررسی کنید که نام مورد نظر قبلا توسط کسی در فضای غیر دیجیتال به عناوین مختلف مانند شرکت، برند یا… ثبت نشده باشد و مالکیت معنوی آن در اختیار کسی نباشد.
• Short:دامنه های ساده و کوتاه انتخاب کنید.
• Easy to type:نامی انتخاب کنید که راحت قابل تایپ کردن باشد
• Memorable:نام دامنه ای انتخاب کنید که جذاب بوده و به راحتی در ذهن بماند
سایت Bust a Name
یکی از بهترین ابزارهای ارائه دهنده و کمک در انتخاب بهترین نام دامنه، Bust A Name می باشد. برای کار با این ابزار ابتدا باید نام کلمات کلیدی خود را در برنامه وارد کرده تا برای شما نام های مختلف ارائه دهد. این برنامه می تواند ترکیب 3 کلمه ای پیشنهاد دهد. از دیگر پیشنهادهای این برنامه می توان به جمع شدن اسم ها و اضافه کردن پسوند و پیشوند و خطوط اشاره نمود.
در اینجا شما دو کادر جستجو می بینید. یکی از کادرها برای جستجو نام دامنه است و دیگری برای کمک به انتخاب نام دامنه مناسب است. با دامنه ساز شروع کنید و یک کلمه را انتخاب کنید که بسیار با کسب و کار شما مرتبط است. آن را وارد کادر کنید و سپس گزینه های فیلتر خود را از قسمت پایین انتخاب کنید.
چندین کاراکتر را که می خواهید نام دامنه خود را با آنها بسازید انتخاب کنید. در قسمت فیلتر شما می توانید انتخاب کنید که نام دامنه تان ترکیبی از سه کلمه کلیدی باشد یا دو کلمه، از جمع کلمات استفاده کند یا نه، از بعضی پسوندها یا پیشوندها استفاده کنید و… هر چیزی را که مایلید استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید